Aan het woord - Robbert de Nijs

Kan je jezelf even kort voorstellen?

Mijn naam is Robbert de Nijs, ik ben 25 jaar oud en heb van eind 2014 tot begin 2019 professioneel gemountainbiket.
Eerst in de olympische discipline, later in de marathons waar ik m’n talenten echt kon benutten. In 2018 heb ik lang de World Ranking aangevoerd en een wereldbeker in Portugal gewonnen. Verder waren er nog meer mooie successen in 2017 en 2018, toch was dat niet genoeg om een echt grote sponsor aan te trekken of een contract bij een ploeg zeker te stellen zodat ik ook van de sport kon gaan leven. Alles wat ik deed was namelijk alleen op kostendekkende basis. In 2018 heb ik me 8 maanden volledig ingezet een toekomst in de sport zeker te stellen, ondanks dat ik er een paar keer bijna bij was met een contract of een sponsor lukte het toch niet. Met die wetenschap heb ik de knoop doorgehakt om te stoppen en ben ik nu aan de slag als projectmanager bij een van mijn sponsoren waar ik het erg naar mijn zin heb!

Welke edities heb je meegedaan de City Wall Cross?
De edities van 2016 en 2017, door andere wedstrijdverplichtingen was ik er vorig jaar helaas niet bij.

Je hebt een editie gewonnen, kan je ons nog meenemen naar de overwinning, hoe ging dat, hoe herinner jij je die editie?
Dat is al wel even geleden, maar het was wel een erg leuke overwinning. Ondanks de kleine schaal van het evenement was er genoeg tegenstand om het spannend te maken. Om dan in een hele relaxte sfeer met veel en enthousiast publiek een showtje op te mogen voeren is gewoon heel leuk. Dat is ook de kracht van het evenement, laagdrempelig en voor elk wat wils met een sprint- en shortrace in alle leeftijdsklassen.

Op bovenstaande foto Robbert de Nijs in actie tijdens de Cape Pioneer in Zuid-Afrika. Op de achtergrond trainingspartner Erik Groen. 

Schrijf je hier in voor de 7e editie van de Breman City Wall Cross!

Na 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 en 2018 is de editie van 2019 alweer de 7e editie die gepland staat. Inschrijven kan via onderstaande knop 

Sluit Menu